Mode på Kroppsformer

Precis som med allt annat har trender för hur våra kroppar ska se ut kommit och gått. Förr i tiden var det vackert att vara stor för att det symboliserade välstånd. Hade man en mage innebar det att man 

hade resurser för att kunna äta sig 

mätt varje dag. Ordet “viktig” synonymt med “betydelsefull” kommer faktiskt ifrån ordet “vikt” som är synonymt med “tyngd”. Alltså, ju mer du vägde, ju mer betydelsefull var du.

Idag ser modet på kroppsform helt annorlunda ut. Det är numera inne att vara mycket smal, men gärna ha lite muskler samtidigt. Det är modernt att se ut som någon som lägger mycket tid och energi på att se bra ut och förmodligen har människan aldrig ägnat så stor del av sin dag till träning och tankar kring utseende, som den gör idag. Något man förr i tiden skulle skämmas över. Detta blir synligt exempelvis i hur hur vi pratar med varandra. Vi frågar inte längre varandra om vi tränar, utan vad vi tränar. Vi tar för givet att alla tar hand om sin kropp genom någon slags förbränning såsom sport eller styrketräning. Läs mer om det moderna kroppsidealet.