En kvinna läser en modetidning

Christian Dior

Mode är något som många människor tycker om, detta inte minst inom kläder och skor. Vissa inhandlar sina kläder på de stora och lite billigare kedjorna som finns

En kvinna med shoppingkassar

runtom i världen, medan andra vill komma åt de dyrare märkena. Bland dyrare märken och modehus finner du bland annat Louis Vuitton, (Coco) Chanel, Burberry och (Christian) Dior. Dior är ett franskt och mycket exklusivt modehus som grundades av Christian Dior år 1945. Dior har egna klädbutiker, men du kan också hitta kläder från detta märke på till exempel Nordiska Kompaniet (NK) i Stockholm och Göteborg. Förutom kläder tillverkar Dior smycken, skor och accessoarer, till exempel väskor, med mera – allt med en tydlig touch av exklusivitet, lyx och glamour.

Att shoppa från Dior kostar en hel del, vilket långt ifrån alla har råd med. Det kan till och med hända att det behövs ett mindre lån för att kunna ha råd med produkterna från det här märket. Idag görs dock många kopior av de stora modevaruhusens produkter, så du kan med stor sannolikhet hitta liknade produkter från klädkedjor som H&M, Nelly och Zara, men till betydligt lägre priser. De stora modevaruhusen som Dior är dock kända för hög kvalitet, vilket gör att plaggen, skorna och accessoarerna med stor sannolikhet håller i flera år efter det att du har köpt dem. För många är det här viktigt, då det innebär att de kan använda plaggen som de har lagt ut mycket pengar för länge. Om du inte har råd med deras allra dyraste produkter kanske du ändå kan investera i en parfym, ett par solglasögon eller något smink från dem, då dessa produkter kostar mindre än till exempel ett par skor eller en klänning från samma varumärke – kom bara ihåg att satsa på något som passar din övriga stil.

Hur ser produkter från Dior ut?

Närbild på en mannekängdocka

Dior är minst sagt en vanlig syn på röda mattan, men hur kan du känna igen kläder och andra produkter från det här varumärket? Vad gäller kläder kan det vara svårt att avgöra, då Dior, precis som andra modehus, alltid vill ligga i framkant med eller till och med skapa nya trender varje år. Det här gör att de ständigt uppdaterar sina plagg och sin stil. Däremot kan det vara lite enklare att känna igen en väska från Dior. Många går nämligen i samma stil med en form av quiltat mönster i läder. Det är också vanligt att märkets logotyp eller initialer pryder väskan på något sätt. Andra produkter från Dior som är enkla att känna igen är deras parfymer, som också är mycket populära. Visste du att självaste Johnny Depp är en av personerna som utåt sett har marknadsfört Diors herrparfymer under senare tid? Det här visar också på märkets höga status inom mode- och kändisvärlden. Oavsett vilken produkt du än köper från Dior så kan du åtminstone förvänta dig att det garanterat kommer osa lyx och exklusivitet om den.