Bohemian chic

Den bohemiska stilen är här för att stanna – långa, härligt böljande kjolar, okammat, strand-rufsigt hår och solkyssta kinder som inte sett smink på flera dagar är precis vad som känns rätt i tiden. Dessutom verkar stilen bohemian chic aldrig bli otrendig. Allteftersom det blir mer och mer populärt att handla hållbart och ekologiskt känns vintage-fynd som har härlig patina och själ mer rätt för varje dag, i motsats till high street-kap som går sönder så fort man lämnar butiken. Släpp fötterna fria i ett par snygga gladiatorsandaler, vira in håret i en vackert brokig scarf och njut av att känna dig lite mer ett med naturen. Inte nog med att det är trendigt, du kommer troligtvis att må väldigt bra av det också. Den bohemiska stilen påkallar en närvaro som känns jordnära och väldigt rätt just nu, och den är enkel att hitta genom att bara stanna upp en stund och leva i nuet.

Mer än bara mode

Att bli lite mer bohemisk sträcker sig längre än att bara hänga på sig en sliten axelremsväska och börja rota i lådorna på närmsta second hand-butik, även om det kan utgöra ett första steg på vägen. Istället för att se bohemian chic som en trend som många andra, verkar fler och fler anamma det som ett sätt att leva. Att bli bohemian chic har helt enkelt blivit populärt som livsstil. Så vad innebär då livsstilen? Den är mer än bara garderoben, det är ett som är säkert. När världen verkar mörk och kanske till och med lite läskig, och människor är grymma mot varandra, lockar 70-talets färggranna hippie-era som en välkommen tillflyktsort. Tänk i kärleken och lugnets tecken, så är du nästan hemma. Stora, gärna handgjorda, örhängen och fladdrande klädesplagg som sätter ett leende på dina läppar och inte smiter åt obekvämt någonstans, tar dig en bit på vägen – och det är precis rätt väg att gå. Låt mode och levnadssätt gå hand i hand för en ljusare, gladare och mer bohemisk stil.

Bejaka det härliga i livet

Att spela några härliga melodier på en gammal sliten gitarr, med benen i kors på en äng under blå himmel, eller varför inte i en soffa full av hemvirkade filtar tillsammans med någon du älskar – det är väl härligare än att stolpa omkring i alltför höga, illasittande klackskor som får dig att nästan ramla varannan minut? Istället för att knäppa skjortan extra hårt, dra åt skärpet för att skapa en illusion av en omänsklig getingmidja, eller lägga på lager efter lager av smink, känns det som en välkommen motreaktion att välja ett par sköna birkenstock framför klackarna. När allting ser så obehagligt perfekt ut på ytan, och varje tidning och TV-program visar ideal som ändå aldrig går att uppnå, är det dags att titta inåt. Sluta att hetsigt jaga efter pengar och framgång, och njut av de små sakerna i livet: baka en kaka med vallmofrön, promenera i den vackra naturen eller ring upp en gammal vän. Det är vad bohemian chic egentligen handlar om!