Finansiera en fin garderob

Att känna sig fräsch och fin är viktigare än du kanske tror. Medan många associerar mode och kläder med ytlighet är det faktiskt A och O att vara nöjd med sin garderob. Det boostar både humöret och självförtroendet och får dig att möta världen med en bra attityd.

Bland det bästa du kan göra är ett skapa en basgarderob med kvalitativa kläder som håller länge. Det kan kosta en slant initialt men kommer löna sig i långa loppet. För att få lite extra klirr i kassan kan du satsa på att sälja guld, vilket idag kan göras hemifrån mycket enkelt och snabbt. Efter det är det bara att sätta igång och här får du några bra tips på hur du kan gå tillväga.

Vad du behöver

När du har fått in pengarna från din guldförsäljning vet du exakt vilken budget du har att röra dig med. En grundgarderob bör innehålla ett par byxor och kanske en kjol, några toppar och en snygg ytterjacka. Välj så neutrala färger du kan men se till att det är kulörer du gillar och som du tycker att du passar i. Satsa också gärna på praktiska färger; medan vitt kan vara otroligt vackert fläckar det lätt. Har du däremot möjlighet att tvätta ofta är det dock bara att go for it! Det är också viktigt att du köper rätt storlekar då den finaste blusen aldrig blir snygg om den sitter illa.

När basinköpet är gjort är det så dags att skaffa roliga detaljer. Du kan hitta snygga vintagesmycken eller roliga accessoarer som mönstrade hängslen eller hattar som inte kostar mycket alls, och genom att botanisera i second hand-affärer kan du göra fantastiska fynd. Du kanske är duktig på handarbete själv? En stor, virkad sjal eller ett stickat set med mössa och halsduk är både mysigt och supertrendigt.