Mode för män 2021

Mode för män har tidigare hamnat i skymundan jämfört med modet för kvinnorna, vilket främst beror på att mode i sig ansetts var ett feminint intresse – men idag är fler män än någonsin intresserad av kläder. I den här artikeln ska vi därför gå igenom modet för män år 2021, med fokus på sommaren. Efter ett tungt Corona-år kan det vara kul att klä upp sig lite, så låt dig inspireras!

Basplaggen

Innan vi går in på det specifika modet i år kan det vara värt att gå igenom de tidlösa basplaggen som alltid bör finnas i en mans garderob. Ett sådant klädesplagg är till exempel en pikétröja, som lättast kan beskrivas som en avslappnad men stilren version av skjortan. Ett annat basplagg är de blåa jeansen, ett modeplagg som funnits i många decennier och visar inga tecken på att ge upp! Ett tredje tips är den vita t-shirten, som kan matchas med det mesta.

Det är inne att vara ute

1990-talet tog slut för över 20 år sedan, men i sommar är modet från 90-talet hetare än någonsin. Och då talar vi inte om grunge, utan om det minimalistiska 90-talet med raka skjortor i stilrena färger, magväskor, raka blåjeans och randiga polotröjor. Dra även gärna på dig ett par snygga sneakers – så är du redo för en utekväll på stan!

Gult är inte fult

Både för män och kvinnor är färgen gult den populäraste färgen i år. Gult kommer i en uppsjö av olika nyanser, vilket innebär att vem som helst kan bära upp färgen. Vissa kanske ville ha senapsgult, en annan neongult och en tredje pastell. Var dock noga med att matcha ditt gula klädesplagg med lite mer dämpande övriga kulörer – som till exempel ett par svarta slackers till en neongul piké.

Varmt ute? Införskaffa shorts!

Shorts har kommit och gått i modevärlden. Ibland har de varit helt uteslutna, ibland har de fått göra temporära besök. Sommaren 2021 är de åter på besök i alla möjliga modeller och färger. I år finns det inga krav på längd eller färg – utan alla shorts är välkomna. Om du vill vara extra moderiktig skulle vi vilja tipsa om ett par knälånga sportinspirerade shorts i.

Håll det hållbart

Innan du ger dig iväg på en shoppingrunda online eller ute på stan ska vi dock påminna om att hålla det hållbart. Besök gärna secondhand-butiker, de har fullt av både nytt och gammalt. Speciellt nu när 1990-talet kommit tillbaka är det perfekt att dra en runda i din lokala second-hand. Vad är coolare än en autentisk tröja från 1994?