Mammamode

En graviditet är en lyckostund på jorden och ett litet mirakel för alla inblandade. En gravid kvinna fullkomligen strålar men allteftersom magen växer behövs kläder som passar kroppsformen och är bekväma och praktiska, men också snygga. Bara för att man är gravid slutar man inte vilja vara fin och idag finns det massor av kul och trendiga alternativ som gör den blivande mamman ännu mera strålande.

Det har dock inte alltid varit så. Förr i tiden betraktades ofta en gravid kvinna som en blivande mor och inget annat, och många gjorde vad de kunde för att dölja sin växande mage. Det ansågs varken vara sexigt eller attraktivt att vara med barn, och mammakläderna var in på sjuttiotalet ofta enbart rejäla och praktiska, snarare än snygga. Även barnens kläder var enbart till för att vara slitstarka och lätta att göra rena, och inte mycket gjordes för att de små skulle se coola ut. In på tidigt 1900-tal var det ännu värre då barnkläder i princip var miniversioner av de vuxnas plagg, och barn förväntades vara tysta och alltid uppföra sig.

Nu är bilden en helt annan och det finns kul och häftiga outfits för både mor och barn som följer alla de senaste trenderna, samtidigt som de är anpassade efter de behov som finns. Man kan till exempel hitta tuffa barnkappor eller tränings-BHs för mammor som ammar hos https://www.bigbaby.se som både underlättar livet men samtidigt är snygga. Att dessutom kunna skaffa allt detta över nätet underlättar livet då man sparar både tid och pengar på att slippa springa omkring i fysiska butiker!

Många Hollywoodkändisar och internationella celebriteter visar idag stolt upp sina mamma-magar och knoddar i olika events, och här kan man verkligen se hur attityden mot gravida har ändrats radikalt. En av de första som stolt gick ut i media med sin höggraviditet var

Demi Moore

som lät sig fotograferas naken på nittiotalet och som både hyllades och skälldes ut för det. Medan många tyckte att det var sexigt och frigörande menade moralpolisen att det var syndigt och förnedrande. Trenden blev dock kvar och för inte länge sedan gjorde Beyonce en liknande fotografering som redan räknas som en av hennes mest ikoniska bilder. Det anses inte längre vara konstigt att se stora namn som Heidi Klum, Kim Kardashian och Charlize Theron på röda mattan iförda klänningar som istället för att dölja graviditeten framhäver den.

Det är inte längre tabu för en gravid kvinna att känna sig sexig i en crop top, med magen i full åsyn, eller romantiskt skön i en skir klänning som framhäver formerna. Valet är upp till var och en, och huruvida man vill vara mer präktig eller superhet bestämmer mamman själv, och det om något är väl en av de häftigaste modetrenderna?