Tidlöst mode

Idag är mode ett av våra största intressen. Även om vi inte följer alla trender eller ägnar oss åt modeindustrin på heltid vill de flesta av oss vara nöjda med hur vi ser ut när vi lämnar hemmet. Mode kan dock vara svårt att förstå, eftersom det ändras hela tiden. Vilka plagg bör man då välja för att få en look som kommer vara modern även om fem år eller mer?

Tidlösa färger

Det första man bör fundera över är vilka färger man ska satsa på. Starka neonfärger som grönt, rosa eller orange kan vara moderna en säsong, men sedan ser man oftast bara omodern ut om man bär den typen av färger.

Välj istället färger som är mer neutrala och nedtonade, t.ex. svart, grått och beige. De är alla eleganta färger, vilket är ett plus eftersom du kan bära dem nästan överallt. En svart polotröja passar perfekt på jobbet, men den fungerar hur fint som helst även på en restaurang eller bar om du väljer rätt skor och accessoarer.

Stilren design

För att ett plagg ska förbli modernt även efter flera år måste du oftast välja en stilren design. Enkelhet är nyckeln till framgång, så välj “vanliga” plagg utan t.ex. glitter eller andra krusiduller. Plagg som klassiska, stickade tröjor, knälånga kjolar och enkla koftor är plagg som kommer att vara moderna länge. Att hitta tidlösa plagg är alltså väldigt enkelt.

Ett tips är att först titta på vilka plagg du redan har och organisera din garderob. Det är inte heller fel att skaffa en helt ny garderob, t.ex. skjutdörrar inomhus för att köra igång med din nya stil på bästa möjliga sätt.

Kvalitet

En annan aspekt som inte kan ignoreras är plaggens kvalitet. När du har bestämt dig för att handla plagg som kommer att hålla sig moderna länge bör du se dem som en investering. Visst kan ett plagg ha en tidlös design, men om kvaliteten är dålig kommer plagget inte hålla särskilt länge och då finns det ingen vits med det hela. Det betyder inte att du måste välja extremt dyra plagg, men se till att de har vettig kvalitet.

Accessoarer

Tidlöst mode är inte bara kläder utan även accessoarerna spelar roll för din look. För att få till en look som förblir “inne” i många år bör du också se över vilka accessoarer du väljer. Det bästa är att investera i en tidlös väska av hög kvalitet, eftersom en sådan är ett säkert val. Ett exempel är Louis Vuittons Alma i Damier Ebene Canvas, eftersom den fortfarande tillverkas, flera decennier efter att man först kom ut med den. Det är en exklusiv väska som kommer att fortsätta tillverkas många år framöver och därför blir den aldrig omodern.